vehmaa2sivu      vehmaa2sivu 


            

 

 







 

 

MAKKARAKLUBIN TOIMINTA 2019

Himmel und Erde
Oktoberfestissä

Makkaraklubissa ei eletä kuin sika vatukossa. Olimme ravintolassa. Viettämässä Oktoberfestiä Zinnkellerissä. Isäntä Wolfgang Wiegand oli kruunannut ruokalistan teemalla Himmel und Erde, taivas ja maa. Verimakkara, perunasose, omenasose, sipulia.

Himmel und Erde. Lähtölaukausta odottavat Jorma Kosunen (vas.), Timo Härmälä, Eero Raappana, Pentti Saine ja Ilpo Ervasti.

Saksalaisia on tavattu pilkata, että he ovat onnellisia, jos saatavilla on verimakkaraa, perunaa ja olutta. Ehkä ovat. Sortumatta teologiseen filosofointiin on tunnustettava, että ainakin läheltä liippaa.
Listan karvahattupää oli arkisempi joskin riittoisa: Peuramakkara, Hirvenlihamakkara, Karitsamakkara, Thüringer Bratwurst, Bratwurstschnecken (raaka), Weisswurst ja Brezel, Nürnberger Rostbratwurst, Kohlwurst (raaka ja savu), Krakauermakkara ja Wienermakkara; höysteeksi perunasalaattia, hapankaalia, kahta sinappia ja ihme kyllä vihreää salaattia.

Karvahattukattauksen vasen siipi. Oikeanpuoleisessa oli enemmän kasviksia.

Vapaan keskustelun hallitsemattomaksi riistäytymisen estämiseksi mahdolliset ja vähän mahdottomatkin aiheet rajattiin taivaan ja maan välille. Viisas päätös. Pidättäydyimme vain pelastamaan maailman.

 

Noin puolet saunoo mutta
makkara maistuu kaikille

Mitä? Rupeeko ikä jo painaan, kun sedät eivät jaksa enää heilua? Eivät edes saunoa. Ilmiöön törmättiin, kun Makkaraklubi kylpi syyssaunaa. 15 osallistujasta noin puolet, 7,5 miestä, kiipeää lauteille.
Muistojen lippaassa ovat ne testosteronimausteiset miehuusvuodet, kun lauteet hehkuivat vaaleanpunaisina ja kylpyilmasto muistutti infernoa. Vanha vihtahousukin poikkesi kyselemässä vinkkejä, lämmittäjän hommia tarjoamassa ja eikö liene onnistunut houkuttelemaan jonkun ainakin porteille asti.

Ilpo Ervasti (vas.) uskalsi saunoa ja käydä makkaran kimppuun. Esko Roos keskittyi vain tankkaukseen. Vesikannu on pelkkää rekvisiittaa.

Löylynlyömiksi klubilaisia ei nyt millään voi mollata eikä muuhunkaan sapiskaan ole syytä. Kaikki osasivat noudattaa saunan suojeluhengen eli oikean saunatontun ohjeita: ei kiroilla, meluta eikä olla humalassa. Ehkä pikkuisen hiprakassa.

 Metsätuvan muonitusta.

Syksyn avaukseksi makkaraklubilaiset huuhtelivat kesäpölyt debyyttivisiitissään Vantaan Kuusijärven Metsätuvan saunassa. Jotta luvut saataisiin kirjanpidossa stemmaamaan, 7,5 miestä keskittyi nelisorttisen makkaralatingin lähettämiseen tuulensuojaan ruuansulatusjärjestelmän syövereihin. Mutta makkara maistui kaikille.

Terve

Uusi kymmenluku alkoi

Maaliskuun viimeisenä lauantaina Makkaraklubi aloitti uuden kymmenluvun, kun se piti vuosikokouksensa 31:nnen kerran.
Kokouspaikka oli vanha tuttu, klubiravintola Messenius Töölössä. Väkeäkin oli paikalla vahvasti, 15 raavasta miestä.
Kokousrutiinit hoituivat ripeästi, ja Hese Hyvärinen huudettiin jatkamaan puheenjohtajana.

Lautasen ääressä stipendiaatti Jorma Kosunen ja Jouko Ruuth.

Klubin aatteellisuusstipendin sai eversti evp Jorma Kosunen, joka viime kesän 30-vuotisjuhlassa johti ryhdikästä joukkoamme Marskin Majalla.
Vuosien perinteitä noudattaen Jope taikoi stipendin saman tien nestemäiseen muotoon. Akvaviittia, vermuttia ja giniä sopivassa suhteessa, niin kuin tiedätte. Marskin hengessä.

Ruokajonossa Jari Koponen, Risto Ennekari, Juhani Blomroos
ja Lasse Erola.

Sitten testasimme Messeniuksen emännän makkarakattauksen. Sen totesimme erinomaiseksi: bratwurstia, hookoota ja raakamakkaraa kolmen eri sortin perunoiden ja rapsakasti maustettujen salaattien kera.
Tulevista toimista sovimme sen verran, että seuraavaksi teemme täsmäiskun Tampereen makkaratarjontaan.

 

Kansainvälistä kirjoa
klubin pikkujoulussa

Makkaraklubi vietti hiljan historiansa kansainvälisimmän pikkujoulun, lillajul Ruotsi. Antakaas kun kerron.

Risto Ennekari (vas.), Lasse Erola, Mauri Sinisalo, Matti Uimonen ja Esko Roos odottelevat pikkujouluruokailun alkamista.


Ravintola Zinnkeller, Saksa. Makkaran sijaan juhlaruokana Iberico-porsas, Espanja. Polveutuu Mediterranus-rodusta, Afrikka. Vietellyt villisian (Sus scrofa, Latina) ja hurman hedelmä kasvaa Iberian niemimaalla, Espanja. Ravintona tammenterho ja vilja, Espanja. Kareen kostukkeena punaviinikastike, Ranska.

Kansainvälistä ruokaa.


Alkuruokana kylmä vihersalaatti, Närpiö Närpes. Possun kera persiljaperunoita, Suomi. Paprika, Meksiko. Zuccini, Välimeri. Tomaattipyre, Italia. Marskin Ryyppy, Suomi Savo Kuopio. Valkosipuli, Kiina. Sipuli, Suomi. Oliiviöljy, Italia. Näistä lämmin vihannessalaatti. Olut, Saksa. Kahvi, Brasilia. Yhden tähden Jaloviina, Suomi; pohja Ranska. Jätkiä, Suomi. Kiertovitsejä, kansainvälisiä. Ei voi kertoa.

Enempää en kerro.

Nautittu on. Vitsejä kerrotaan. Vasemmalta Hannu Vehviläinen, Leo Laine, Jorma Kosunen, Juha Mustonen ja Jouko Ruuth.

YLEISTÄ

TUOREIMMAT

TOIMINTA 2021

TOIMINTA 2020

TOIMINTA 2018

TOIMINTA 2017

TOIMINTA 2016

TOIMINTA 2015

TOIMINTA 2014

TOIMINTA 2013

TOIMINTA 2012

TOIMINTA 2011

TOIMINTA 2010

TOIMINTA 2009

TOIMINTA 2008

TOIMINTA 2007

TOIMINTA 2006


sivuvasveh
  kuva3joulu10
 
  sivuvasveh