

Leikkelelautanen Hemmerlingin tapaan.


Bremenin pelimannit.

Makkaraveli Leo Laine asianmukaisesti pukeutuneena.




H-HETKI
on vuonna 2005 toimintansa aloittanut yhtiö, joka on kasvanut joka vuosi. Viime vuonna se teki 12 työntekijän voimin "hyvällä plussalla" 3,7 miljoonan euron liikevaihdon. Tulos on liha-alalla erinomainen.
MAKKARAKLUBIN TOIMINTA 2009
Jouluinen makkarailta
Paljon paremmaksi ei voi makkaroiden maistelutilaisuutta panna kuin se pantiin klubin jouluisessa makkaraillassa ravintola Zinnkellerissä Helsingin Kruununhaassa 10. joulukuuta 2009. Tarjolla oli puolentusinaa sorttia makkaroita, ja ennätyksellisen moni klubilainen oli kuullut muezzin Hiekkamiehen kutsuhuudon.

Kuulolla klubilaiset vasemmalta: Juha Mustonen, Pekka Hämäläinen, Henry Johansson, Jari Koponen, Matti Uimonen, Risto Ennekari, Erkki Tapionlinna, Hese Hyvärinen, Markku Hiekkamies ja Roland Weckström.
Niin innoissaan parikymmenpäinen joukkomme oli, että weisswurstiakin kilvan kehuttiin.
Vasta kun lautasia keräiltiin pois, paikan isäntä Wolfgang Wiegand tuli ja paljasti
etikettivirheen johon hän oli meidät tahallaan johdattanut: weisswurstin kotikonnuilla Etelä-Saksassa
sitä syödään vain ennen puoltapäivää.
Weisswurst, vasikanlihasta tehty haudutettu ja maustettu valkomakkara, on lounasruokaa!
Mutta hyvältä se maistui iltakuudeltakin – ja taas opimme jotakin uutta.

Herrat istumassa vasemmalta Pentti Saine, Antero Kaasinen, Timo Härmälä, Matti Uimonen, Juha Mustonen ja Pekka Hämäläinen. Härmälän takana piilottelee Josa Jäntti.
Saksa on makkaramaa
Anteeksi vain, Seppo Räty, mutta Saksa on hieno maa. Erityisen hieno se on makkaramaana. Kymmenen makkaraklubilaista teki 6.– 9. lokakuuta 2009 Porin Makkaramiesten kanssa reippaan syysretken Pohjois-Saksaan. Lento Hampuriin, junalla Bremeniin, pikkubusseilla Delmenhorstiin, ja sama toisinpäin.

(Vas.) Pekka Välimäki, Mikko Rabb, Esa J. Wahlman, Juha Mustonen, Antero Kaasinen, Matti Uimonen, tilaisuuden isäntä F.-Jürgen Hemmerling, Hannu Salonoja, Risto Ennekari, Ahti Salmi, Markku Hiekkamies, Juhani Blomroos, Leo Laine, Lasse Erola ja Jyrki Dahlstedt.
Delmenhorstissa ryhmä tutustui pienen, mutta mainion Hemmerlingin perheyrityksen tuotantoon ja tuotteisiin.
Kaupungin Kiltatalossa vieraat nauttivat mainion leikkelelounaan, jonka yhteydessä yrityksen
johtaja F.-Jürgen Hemmerling kertoi yrityksestään ja saksalaisesta makkarakulttuurista yleensä.
Bremenin alueella toimiva Hemmerlingin yritys on erityisen tunnettu maksamakkaroistaan.
Se on saanut niistä useita kultamitaleita. Myös monilla tantereilla makkaroita maistellut suomalaisryhmä myönsi, että ne olivat erinomaisia.
Niiden salaisuutta udeltiin, mutta kaikkea ei isäntä paljastanut:
”Tuoreus on ratkaisevaa, ja siinä kaiken avain on
vastateurastettu porsaanliha. Tuoreus tuo maksamakkaraan oikean maun – sekä
tietysti mausteet, kuten timjami, erilaiset pippurit ja tuore, paistettu sipuli, mutta niiden suhdetta emme paljasta!”

Saksaan asti kun oli matkustettu, aiheesta revittiin mahdollisimman paljon irti. Paikallisista ravintoloista kyseltiin ahkerasti makkararuokia ja niitä syötiin. Klubilaiset tapasivat myös Bremenin pelimannit. Mutta se on jo toinen juttu. Ja sitä paitsi Grimmin veljekset ovat sen jo kertoneet.
Puhdasta tuli
Klubin pikkujoulu vietettiin 9.6. 2009 puhdistautumisen merkeissä Kokkipojat-ravintolan edustussaunassa Helsingin Haagassa. Paikalla oli kymmenen klubilaisen lisäksi tuorein kunniajäsenemme Veijo Votkin. Veijo kertoili hyödyllisiä ja hauskoja juttuja makkaran olemuksesta ja sen valmista-misesta. Näytteeksi hän kantoi pikkujouluun sylillisen makkaraa, jonka Chef tietysti valmisti itse pöytävalmiiksi. Niistä jäljempänä.
Jäljempänä:
-Kuumana pannussa Corleone raakamakkaraa (ravintola don Corleonen erikoisuus), minibratwursteja, aamiaispekonia.
-Kylmänä pöydässä Cape Town meetwursti (siasta) ja hirviwursteri.
-Kylmänä pannussa paistetut pippurinakit, aamiaispekoni ja sipuli.
-Lisänä Votkinin sinappeja, tavallista ja tulista.
Saunomiseen liittyi myös juomia, joten puhdasta tuli.
Helsingin suurimmassa
Makkaraklubi teki 22. huhtikuuta 2009 ekskursion Helsingin suurimpaan panimoon,
Suomenlinnaan. Perunamuusin ja läskisoosin painikkeeksi klubilaiset sovittelivat
Suomenlinnan Panimon kolmea olutlaatua.
Eniten puoltoääniä sai vaalea Höpken Pils, mutta ystäviä
klubilaisista löysivät tummemmatkin Helsinki Portteri ja Spithead Bitter.
Vuosikokous 2009
Klubin vuosikokous pidettiin lauantaina 28.3 klubiravintola Messeniuksessa. Vuosikokousrutiinit vietiin pikaisesti läpi. Klubin puheenjohtajan jatkaa yksimielisellä päätöksellä Risto Ennekari. Hallitukseen valittiin kunniapuheenjohtaja Hese Hyvärinen, Markku ”Nylky-Nakki” Hiekkamies (talous-johtaja), Lasse Erola (asiamies), Eero Raappana, Mauri Sinisalo, Yrjö ”Josa” Jäntti ja Matti ”Viiltäjä” Uimonen (sihteeri).
Klubin stipendi myönnettiin porilaiselle jäsenelle Pentti Saineelle, joka pisti saamansa rahalahjan talousoppien mukaan välittömästi kulutukseen kokousväen suureksi iloksi.
Kokouksen lopuksi Lihakeskusliiton toimitusjohtaja Veli Saarenheimo piti mielenkiintoisen ja avoimen esityksen lihanjalostusteollisuuden nykytilasta.
Avaruusmatkalla Hyvinkäällä
Makkaraklubi syvensi liha-alan asiantuntemustaan vierailemalla H-Hetki Oy:ssä Hyvinkäällä 29. tammikuuta 2009. Viisitoista klubilaista sai vankan tietopaketin lähinnä suurkeittiöitä palvelevasta lihajalostamosta.
Klubilaiset H-Hetken edessä hetki ennen H-hetkeä: Erkki Karjalainen (vas.), Pentti Saine, Leo Laine, Hese Hyvärinen, Lasse Erola, Markku Hiekkamies, Roland Weckström, Juha Mustonen, Jukkapekka Ahmakari, Timo Vähämäki, Antero Kaasinen ja Risto Ennekari. Kameran toisella puolella Juhani Blomroos. Kuvanotosta myöhästyivät Jorma Kosunen ja Veijo Votkin.

Toimitusjohtaja Janne Räsänen esittelee H-Hetken tuotantotiloja. Avaruusmiehiksi naamioituneet klubilaiset hänen vasemmalla puolellaan Timo Vähämäki, Risto Ennekari ja Hese Hyvärinen sekä oikealla puolella Markku Hiekkamies, Juha Mustonen ja Lasse Erola.
YLEISTÄ
TUOREIMMAT
TOIMINTA 2021
TOIMINTA 2020
TOIMINTA 2019
TOIMINTA 2018
TOIMINTA 2017
TOIMINTA 2016
TOIMINTA 2015
TOIMINTA 2014
TOIMINTA 2013
TOIMINTA 2012
TOIMINTA 2011
TOIMINTA 2010
TOIMINTA 2009
TOIMINTA 2008
TOIMINTA 2007
TOIMINTA 2006

H-Hetken tunnuslauseita ovat mm. "Herkkusuiden hovihankkija" ja
"Yksilöllistä palvelua yksilöllisille ravintoloille". Lisätietoja
H-Hetki Oy:stä
www.h-hetki.fi