Vuosikokous 

Puheenjohtajaksi valittiin kunniapuheenjohtaja Heikki "Hese" Hyvärinen, kuten myös aiemmat hallituksen jäsenet: Risto Ennekari, Lasse Erola, Markku Hiekkamies, Yrjö Jäntti, Eero Raappana, Mauri Sinisalo, Erkki Tapionlinna ja Matti Uimonen, viimemainittu klubin sihteerinä jatlkavana.

Maalaisserkkua tapaamassa

Ennen vuoden päättymistä ehdittiin vielä 22. marraskuuta vierailla Narvan kylässä Vesilahdella toimineessa pienessä Maalaisserkku-yrityksessä.
Kohde oli pieni makkaratehdas ja lihanjalostuslaitos, jonka tuotanto oli vain 4.500 kiloa viikossa. Yritys ja sen tuotteet olivat kuitenkin tunnettuja, ja jälleenmyyntiä oli n. 250 päivittäistavarapisteessä, mm. Stockmann Herkussa.

Pienestä laitoksesta löytyi vaikuttava lajitelma persoonallisia makkaratuotteita.
Viitisentoista klubin jäsentä starttasi tilausbussilla kohti Helsinkiä klo 16.30. Matka katkesi hetkeksi Toijalaan, kun klubilaiset äkkäsivät baarin, jonka hoitaja silkkaa taitamattomuuttaan hinnoitteli hienon konjakin noin puoleen käyvästä hinnasta.

Pääkaupunkiin ja klubiravintolamme Messeniuksen suojiin kuitenkin aikanaan palattiin.

MAKKARAKLUBIN TOIMINTA 2006

Latvian makkaran jäljillä

Klubin historian toinen ulkomaanmatka ajoittui lokakuulle. Pari vuotta aikaisemmin perustettu Porin Makkaramiehet esittivät makkaraklubilaisille kutsun lähteä yhteisvoimin vierailemaan Latviassa.

Porilaisten joukkoon kuului kolme Porin Palveluopistossa lihateknologiaa opettavaa alan miestä. Matkan suunnitteli ja johti lihateknologian opettaja Ari Åkerström, joka toimi myös latvialaisen Valmieran kaupungin elintarviketeknologian oppilaitoksen vierailevana opettajana. Suurin osa muista porilaisista oli vanhoja tuttuja parin vuoden takaiselta klubimatkalta Poriin.

Kymmenen Makkaraklubin ja yksitoista Porin Makkaramiesten jäsentä siirtyi aamupäivällä tiistaina 24. lokakuuta m/s Nordlandialla Helsingistä Tallinnaan, josta matkattiin porilaisella tilausbussilla runsaassa viidessä tunnissa Riikaan.(alkuun)

Seurueelle oli järjestetty tuloiltana lyhyt tutustumisvastaanotto Riian kaupungintalolla, koska Riika oli Porin virallinen ystävyyskaupunki (muisto njeuvostoliittolaisesta justavuudesta), . Loppuilta oli vapaamuotoista ohjelmaa, joka kertomuksista päätellen oli kovin kirjavaa, ja sisältäen jopa uhkaavia tilanteita.

Keskiviikkoaamuna kierrettiin Riian vanhoilla markkinahalleilla katselemassa lihatuotteiden erilaisia esillepanoja. Parin tunnin bussimatkan jälkeen retkue oli sitten iltapäivällä Valmierassa, jossa majoituttiin Naktsmajas-hotelliin. Latvian kieli alkoi tuntua helpolta: naktsmajas kertoi selvästi yömajasta, ja yöklubi oli luonnollisesti naktsklubs.(alkuun)

Iltaa vietettiin pitkään ja nautinnollisesti Valmierasin elintarviketeknologian oppilaitoksen tiloissa paikallisten opettajien kanssa. Kymmeniä makkaralaatuja ahmien, suupielet rasvaa tihkuen ja paikallisia viljaperäisiä juomia nauttien tutustuttiin vapaamuotoisesti latvialaiseen makkarakulttuuriin ja hälistiin yleisesti.(alkuun)

Valmieran kaupunginjohtajan matkalaisille järjestämä tiedotustilaisuus kärsittiin miehekkäästi. Lyhyttä kirkkoon tutustumista seurannut käynti lihanjalostuslaitos Trialsissa todisti läntisen naapurimaamme surullisesta tilasta: ruotsalaisomistukseen hiljattain siirtynyt tehdas tarjosi kierroksen jälkeen maistuvien lihatuotteiden kyytipojaksi mineraalivesiä. Tilanne korjattiin ensihätään vapaalla tutustumiskävelyllä Valmieran baarien tuntumassa ja lopullisesti yhteisellä illallisella tasokkaassa ravintolassa.(alkuun)

Matkan neljäntenä päivänä perjantaina 27. lokakuuta oli sitten väistämätön edessä. Ajo bussilla Latvian pohjoisosan läpi ja halki keskisen Viron, auton ja matkustajien tankkaustauko Viljandin kaupungissa, parin tunnin malttamaton vaeltelu Tallinnassa ja väsynyt laivamatka Helsinkiin. Noin klo 22 Länsisatamassa jätettiin haikeat jäähyväiset ja lähetettiin porilaiset uskonystävät jatkamaan yön selkään kohti länsirannikkoa.

Kaiken kaikkiaan matkalaisten kommenteissa kuvastui tyytyväisyys tapahtumiin ja koettuun. Vanhat ystävyyssiteet Porin Makkaramiehiin vahvistuivat, ja kuului ääniä vastaavien yhteismatkojen järjestämisen puolesta.(alkuun)

 

YLEISTÄ

TUOREIMMAT

TOIMINTA 2021

TOIMINTA 2020

TOIMINTA 2019

TOIMINTA 2018

TOIMINTA 2017

TOIMINTA 2016

TOIMINTA 2015

TOIMINTA 2014

TOIMINTA 2013

TOIMINTA 2012

TOIMINTA 2011

TOIMINTA 2010

TOIMINTA 2009

TOIMINTA 2007

TOIMINTA 2006


makkaraa

Lauttakylä

Vuoden ensimmäinen vierailu suuntautui Huittisten Lihajaloste Korpela Oy:n tuotantolaitokselle. Osallistuneet 14 makkaraveljeä tutustuivat aitojen savusauna-tuotteiden valmistukseen. Isännän, toimitusjohtaja Seppo Korpelan tarjoamassa herkkupöydässä oli savusauna-tuotteiden lisäksi runsain mitoin yrityksen tuotteita ynnä laadukasta palan painikkeineen.

Vuoden stipendin

sai Timo Vähämäki uurastettuaan klubin toimintaa esittelevän elävän kuvan koostamisessa ja painavan kuvauskaluston raahaamisesta kaikilla klubilaisten tutustumis-vierailuilla ja pippaloissa.
(alkuun)