




MAKKARAKLUBIN TOIMINTA 2011
Dezemberfest, perinteisesti
Makkaraklubi vietti perinteistä Dezemberfestiään 23. marraskuuta ravintola
Zinnkellerissä Helsingin Kruununhaassa. Perinteestä puhuminen ei ole enää mikään vitsi,
sillä nyt klubilaiset kokoontuivat saksalaisen makkaran ja oluen merkeissä samaan vuodenaikaan kolmannen kerran peräkkäin.
Talon isäntä Wolfgang Wiegand piti napakan esitelmän saksalaisesta makkarakulttuurista – ja sitten me ryy... syötiin.
Paikalla oli ennätysmäärä klubilaisia, kaksikymmentä.
Talon isäntä on puhunut ja
vieraat kiittävät. Etualalla Karjalaisen Eki tosin keskittyy
edellisellä tapaamisella otettuihin valokuviin ja Leo Laine
askartee oman kameransa kanssa.
Parta-Kallen maisemissa
Syyskuun lopulla makkaraklubilaisten joukko vahvistettuna kahdella porilaisella makkaramiehellä matkasi Saksan vanhimpaan kaupunkiin Trieriin, joka tunnetaan myös legendaarisen harhaanjohtajan Karl Marxin syntymäkaupunkina.
Matkan pääkohde oli Vereinigte Hospitien, jonka laitoksiin kuuluu mm. Napoleonin perustama viinikellari. Ja kyllä viiden päivän matkaan mahtui myös saksalaisen olut- ja makkarakulttuurin tuntemuksen syventämistä – jos joku epäili ettei.
Oopperauintia
Syyskauden avaukseksi 6. syyskuuta klubilaisten ydinjoukko kävi puhdistautumassa Villa Kiven saunassa Töölönlahden rannassa. Rohkeimmat tekivät jotakin, jolla voi joskus sopivassa seurassa kehaista: ”Olen muuten uinut munasillani Oopperatalon edessä”.

Koponen ui.
Makulihan vieraana
Makuliha Oy oli klubin yritysvierailun kohteena 6. huhtikuuta. Kuusitoista makkaraveljeä ajeli tilausbussilla tutustumaan yhtiön tuotantoon Tammelaan, Forssan naapuriin. Makulihan tekninen johtaja Jussi Ala-Lokkala piti nasevan esityksen yhtiön toiminnasta ja tilan mielenkiintoisesta historiasta.
Kun olimme tarkistaneet koneet ja laitteet, siirryimme asiaan eli maistelemaan firman tuotteita. Muikeat ilmeet kertoivat enemmän kuin sanat tässä tai paikalla siellä.
Kiitokseksi vieraanvaraisuudesta puheenjohtaja Ennekari luovutti johtaja Ala-Lokkolalle klubin logolla varustetun, käsintehdyn puukon, kuten tapamme on.
Vuosikokous 2011
Jos olemme oikein laskeneet, Makkaraklubi kokoontui nyt 23.
kerran pitämään vuosikokousta. Se alkaa olla kunnioitettava saavutus
tällä alalla, vaikka itse sen sanommekin.
Aika oli 12. maaliskuuta ja paikka ravintola Messenius Helsingin
kaupungin Töölön kaupunginosassa. Kuultiin klubin presidentin
toimintakertomus, talouspäällikön tilannekatsaus ja oltiin kuulemaamme
tyytyväisiä. Kaikki päätökset syntyivät suuren yksimielisyyden
vallitessa.
Toimintasuunnitelman mukaan makkarahenkistä äksöniä on tiedossa tänäkin
vuonna mukavasti. Luvassa on mm. kaksi kotimaista yritysvierailua ja
makumatka Moselin maisemiin Doitslandiin.
Makkaraklubin
puheenjohtajana jatkaa tietokirjailija Risto Ennekari. Kokouksessa oli
paikalla 18 raavasta miestä.
Makkaraklubin puheenjohtaja Risto Ennekari
(vas.) ja kunniapuheenjohtaja Hese Hyvärinen onnittelevat Jari Koposta,
yhdistyksen uutta stipendiaattia.
YLEISTÄ
TUOREIMMAT
TOIMINTA 2021
TOIMINTA 2020
TOIMINTA 2019
TOIMINTA 2018
TOIMINTA 2017
TOIMINTA 2016
TOIMINTA 2015
TOIMINTA 2014
TOIMINTA 2013
TOIMINTA 2012
TOIMINTA 2011
TOIMINTA 2010
TOIMINTA 2009
TOIMINTA 2008
TOIMINTA 2007
TOIMINTA 2006

